En fantastisk Storsøndag!

Sist søndag ble en ekstra spesiell dag. Ni mennesker døpte seg. Ni sjeler valgte å begrave det gamle livet og starte et nytt liv med Herren, det er så stort!

Formiddagen startet med herlige velkomst-toner. Allerede fra start var det gode smil og dans å se i salen. Videre delte Svein- Robert Solberg ord om takknemlighet.

Solberg snakket om et arbeid han brenner for, nemlig MAF. Det er en organisasjon som har fly tilgjengelig når katastrofer, hungersnød og borgerkrig inntreffer. Flyene leverer forsyninger og bidrar med lufttransport og nødhjelp. I forbindelse med MAF- arbeidet besøkte Solberg nylig Papua Ny- Guinea i Oseania, der lever de i ekstrem fattigdom.

Med det fersk i minnet kunne Svein- Robert fortelle at vi har mye å være takknemlige for. Det er starten på et lykkelig liv. Utakknemlighet er roten til all synd, forklarte han. Folket han besøkte hadde ingenting, men takknemligheten deres var vanvittig stor. Vi har mye å lære av dem, vi må takke Gud for alt forklarte han, og pekte på et bibelvers:

En fantastisk Storsøndag!

1. Tessaloniker 5:18
"Takk for alt! For dette er Guds vilje for dere i Kristus Jesus"

Videre fikk folket glede seg over frisk og levende musikk, og ungene jublet da Løven Lukas hadde godteri til alle sammen! Lek og moro ble det også, pastor Torres tapte dagens utfordring i “Pastor på prøve” med 11- 1. I salen så man smil og latter.

Svein- Robert Solberg trakk også frem Peter som et eksempel på takknemlighet. Selv om han fornektet Jesus tre ganger, tilga Jesus ham. Takknemligheten Peter kjente på forandret livet hans. Peter bestemte seg for å reise rundt å fortelle folk om Jesus, han som tilgir oss uansett hva man har gjort. Hele historien fikk vi oppleve med et skuespill, hvor folket i salen fikk møte kona til Peter, som ble kalt Hanna i skuespillet.

En fantastisk Storsøndag!

Det aller største som skjedde i dag var uten tvil dåp av ni personer. Ni mennesker valgte å begrave det gamle livet, og gå inn i det Herren har for dem. Pastor Torres sa det er muligheter for flere å døpe hvis noen ville. Han trakk frem bibelverset apostlenes gjerninger 8:36: “Se, Her er vann, hva er til hinder for at jeg blir døpt?”. To unge mennesker stilte seg frem og ville bli døpt. Guds ord forløser!.

Vi fikk oppleve dåp på norsk av Pastor Samuel Torres, og på spansk av Claudio Navarro Rivera.

For en velsignelse å få være vitne til dette. Hele menigheten samlet seg rundt dem, og ba for dem, og sang “velsignelsen” over livene deres. For et samhold! Vi må fortsette å be om at Jesus skal styrke og bevare dem i alt.

Storsøndagen ble avsluttet med nydelige filippinske smaker og hyggelig sosialt felleskap. Tusentakk til dere som ordnet med mat, og takk til dere som serverte!

En fantastisk Storsøndag!

"Herren velsigne deg og bevare,
Herren la sitt ansikt lyse over deg, og være deg nådig,
Herren løfte sitt åsyn på deg, Og gi deg fred"

Skrev av: Kristina Johansen

Powered by Cornerstone